• +46 0102041400

  • kundtjanst@snabbatest.se

  • Föreningsgatan 8, 211 44 Malmö

Alla våra antigen- och antikroppstester är CE-märkta och uppfyller Folkhälsomyndighetens prestationsrekommendationer. Våra PCR-prover analyseras på Unilabs Friskvård Malmö Laboratorium, ett ackrediterat laboratorium enligt ISO/IEC 17025 samt ISO 15189.

RT-PCR test

PCR används för att påvisa pågående covid-19 infektion och är i allmänhet den mest tillförlitliga metoden. Testet kan dock ej skilja på smittsamt och icke smittsamt virus i slemhinnan och kan därför vara positivt några dagar före symtomdebut upp till flera veckor efter en infektion.

Antigentest

Antigentester används för att påvisa pågående covid-19 infektion och är generellt sett något mindre känsliga än PCR då direktpåvisning gör att det behövs högre virusnivåer i provet för att antigentester ska ge ett positivt resultat. Analysen går fort och ger svar på 15 minuter.

Antikroppstest

Ett antikroppstest visar om en person har bildat antikroppar mot viruset som orsakar covid-19. Antikroppar bildas av kroppens immunförsvar efter genomgången covid-19-infektion eller vaccination. Personer som har antikroppar mot SARS-CoV-2 efter genomgången covid-19 bedöms vara mindre mottagliga för återinfektion under minst ett halvår.